Installasjon av røykdetektorer i alle oppgangene og leilighetene er nå fullført, og alle oppganger og de aller fleste leilighetne har fått installert en eller flere detektorer.

Instruksjoner knyttet til dette ligger her. De er også sendt ut per e-post og distribuert per post til beboere uten e-post. 

Styret har besluttet å foreløpig ikke koble systemet opp på alarmsentral i begynnelsen. Vi vil i stedet sørge for tilgjengelighet, og varsling automatisk til oss, ved utløst alarm. På den måten får vi dannet oss et bilde av omfanget av alarmer, før vi inngår en avtale. Tilbudet borettslaget hittil har fått på alarmoverføring koster om lag 10 000 kroner i måneden, en kostnad vi ikke ønsker å pådra borettslaget med mindre vi ser vi ikke kan håndtere dette selv. Vi undersøker samtidig flere leverandører, herunder 110-sentralen, for å se om vi kan få et vesentlig rimeligere tilbud. 

Styret vil nå jobbe videre mot forsikringsleverandøren, for å høre om vi kan få rimeligere forsikringspremie som følge av installasjonen.